Автор: Любомир Данков за Гласове Следвайте ни в Телеграм и ИнстаграмОт 5-ти до 8-ми юни

...
Автор: Любомир Данков за Гласове Следвайте ни в Телеграм и ИнстаграмОт 5-ти до 8-ми юни
Коментари Харесай

Със санкциите срещу Русия Западът ускори края на икономическата си хегемония

Автор: Любомир Данков за " Гласове "  Следвайте ни в Телеграм и Инстаграм

От 5-ти до 8-ми юни в Санкт Петербург се организира годишния обичаен Международен стопански конгрес. Тази година в него  участват представители на 139 страни – Китай, Иран, Беларус, Куба, Виетнам, Казахстан, Азербайджан, Киргизстан и доста други страни от Африка, Азия, Латинска Америка и Източна Европа. На форума участват над 18 600 участници. 

Форумът е среща на представители на бизнеса и държавни организации от Русия и други страни. На събитието се подписват съглашения и се договаря съдействие, споделя се опит, разискват се стопански въпроси, организират се полемики и кръгли маси.

Важна част от Международния стопански конгрес е ревюто, където съветски райони и огромни компании показват своите достижения в обособени павилиони.

Насърчаване на ползите на Русия в световната стопанска система - точно за тази цел е основан форума – това показа един от уредниците Евгений Смирнов пред Lenta.ru.

Според него през 2000-те години форумът е оказал помощ за привличането на задгранични вложители в съветската стопанска система, а също по този начин е защитил съветските компании  на интернационалните пазари. Днес форумът е изправен пред същата задача, само че в различен подтекст – да покаже какво място заема Русия в интернационалната стопанска система. Важен миг във форума е развиването на съдействието с другарски за Русия разрастващи се страни. 

Форумът е реклама за Русия, сподели Евгений Смирнов. Той би трябвало да покаже на света, че икономическият модел на Русия е здрав и устоя на наказания. 

Този конгрес всъщност е рекламен ход, който потвърждава и удостоверява пред задграничните сътрудници от другарските за Русия страни нуждата и изгодата от по-нататъшно икономическо съдействие със страната.

Международният стопански конгрес в Санкт Петербург оказва помощ на бизнеса да сътвори контакти, дава на участниците платформа, където за няколко дни могат да намерят нови сътрудници, да сключат съглашения и да изберат планове за вложение.

В рамките на форума  се организира и ревю за вложения и бизнес. На ревюто съветски и задгранични участници ще могат да покажат своите планове - хрумвания за вложения, нови технологии, решения и артикули. Изложението се показва на обща повърхност от над 10 000 квадратни метра. 

А в този момент, къс разбор върху горната информация. Така нареченият либерален свят се опита да срине стопански Русия посредством наказания и уединяване от международния стопански живот. Обаче, Съединени американски щати, Европейският съюз и спътниците им не бяха подкрепени от главната част от останалите страни и проектът им се срина с гръм и тропот. На процедура, те постановиха наказания на себе си и сами се изолираха от бъдещото икономическо развиване в света. 

Западът ще загуби икономическото си преимущество, което е построено върху употреба на по-слабо развитите страни. А тези по-слабо развити страни, употребявайки ресурсите си и научния капацитет на Русия и Китай, ще претърпят съществено развиване на стопанските системи си.

За да не стане неразбирателство, тук разясня единствено трендовете в икономическото развиване в света. Не настоявам, че доста от упоменатите страни, примерно Иран (и надалеч освен тя), са някакъв добър образец в региона човешки права.

Досещате се, какъв е единствения вид за Запада да спре това – огромна война. Но в този момент не сме 1940-та година и военните технологии са много разнообразни от тогавашните. Остава да се надяваме, че възприятието за самозапазване в западните водачи ще надделее и те ще одобряват ролята си на мощ с намаляващ стопански капацитет, вместо да подхващат стъпки, които ще ни върнат в каменната епоха.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР